Etiketter

Leta i den här bloggen

måndag 5 juni 2017

Levätoksiinien piilevät vaarat

varmaan suurin osa levätoksiinesita ei ole akuutteja myrkkyjä, vaan aiheuttaa kroonisena  kertymänä täydellisen liikennekaaoksen esim neuronaalisessa verkostossa ja funktioissa.  mitä maksaan ja aineenvaihduntaan tuleeon tietysti vaikeampaa sanoa, mutta luulisi että kehovieraiden  monimutkaisten peptidien ja rengasrakenteiden  aiheuttama   rasitus käy ajan mittaan keholle vaikeaksi  puhdistaa,  maksalle ja munuaiselle.  Voi arvata että yksimolekulaarinen  muoto voi livahtaa eri puolille kehoa ja paikallisesti polymerisoitua- skenaario.  Sitäpaitsi joka toksiinilla on omat spesiviset  rakenteet ja vaarat. ja onko niiden  polymerisoituminen stoikkastista vai onko jokin tietty  rajallinen entsymaattinen kartta? ja miten paljon toksiinien mudoostus kkäyttää ihmsien omaa synteesikoneistoa lisäavuksi.

Olennasta BMAA molekyylissä ei ole kai varsinaisesti yhden sellaisen molekyylin myrkyllisyys, vaan sen allas, koska siinä molekyylissä joka on hyvin lähellä ihmisen biologisia lego-aminohappomuotoja on eräs kohta, mikä muuttaa altaassa olevat molekyylit sellaisiksi, että ne voivat polymerisoitua pitkiksi rakenteiksi, arvelen.
(CH3NH2) C (CNH2) COOH ( 4 hiiltä, kaksi aminoryhmä)
Mustalla merkattu on Alaniini ( Alfa-amino-propionic acid)
Beta- hiileen on liittynyt ryhmä Metylamino. Tämä polymerisoituu.

Vertaa GABA, Gamma aminovoihappo: NH2CH2-C-C(NH2)_COOH ( 4 hiiltä ja 2 aminoryhmää). Inhibitorinen hermonvälittäjäaine. Tämä ei polymerisoidu,vaan aineenvaihdunnassa dekarboksuylotuu ja trasnaminoituu ja hiiliketjua hyödynnetään sitruunahapposyklin meripihkahappo-kohdan ja alfaKG kautta, josta syntetisoidaan takaisin Gln ja Glu ja siitä taas muodostuu GABA) .
Esim ihmisen aminohapoissa on kyllä aminometyyliryhmiä rasvahapon tai aminohapoion alfa-aminohapon beta hiiliasemassa, mutta tässä onkin tämä meytlamino päinvastaisessa asemassa, se on metyl-amino asennossa, jolloin gamma aseman C .n sijalla on N ja C-joutuu pääteryhmäksi ( metlyamino- glysiini Nyt kun on tullut runkoon NH sisälle, niin siitä on mahdollsita rakentaa peptidiä. Joten nähdäkseni Paul Cox joka tästä puhuu on oikeassa siinä että BMAA määrillä on merkitys, se on allasta ilmeisille toksisille peptideille, joita tietysti voi tulla vaikka minkä kokoisia. Pitäsi voida estää tuo typen pääsy beta-asemaan. Siinä onv armasti jokin bakteerientsyymiasialla. http://www.esf.edu/chemistry/boyer/
ALS taudissa on neuronaalisen inhibition vaje ja ja liika ecitaatio. Sekä Glysiini että GABA ja tauriini vastavat inhibitorisista signaaleista mm.

MITEN TÄLLAISET SYANOBAKTEERI POLYPETIDIT PÄÄSEVÄT IHMISKEHOON?

Toxicol Appl Pharmacol. 2005 Mar 15;203(3):257-63.

Organic anion transporting polypeptides expressed in liver and brain mediate uptake of microcystin.Fischer WJ1, Altheimer S, Cattori V, Meier PJ, Dietrich DR, Hagenbuch B.

Abstract

Microcystins are toxins produced by freshwater cyanobacteria. They are cyclic heptapeptides that exhibit hepato- and neurotoxicity. However, the transport systems that mediate uptake of microcystins into hepatocytes and across the blood-brain barrier have not yet been identified. Using the Xenopus laevis oocyte expression system we tested whether members of the organic anion transporting polypeptide superfamily (rodent: Oatps; human: OATPs) are involved in transport of the most common microcystin variant microcystin-LR by measuring uptake of a radiolabeled derivative dihydromicrocystin-LR. Among the tested Oatps/OATPs, rat Oatp1b2, human OATP1B1, human OATP1B3, and human OATP1A2 transported microcystin-LR 2- to 5-fold above water-injected control oocytes. This microcystin-LR transport was inhibited by co-incubation with the known Oatp/OATP substrates taurocholate (TC) and bromosulfophthalein (BSP). Microcystin-LR transport mediated by the human OATPs was further characterized and showed saturability with increasing microcystin-LR concentrations. The apparent K(m) values amounted to 7 +/- 3 microM for OATP1B1, 9 +/- 3 microM for OATP1B3, and 20 +/- 8 microM for OATP1A2. No microcystin-LR transport was observed in oocytes expressing Oatp1a1, Oatp1a4, and OATP2B1. These results may explain some of the observed organ-specific toxicity of microcystin-LR. Oatp1b2, OATP1B1, and OATP1B3 are responsible for microcystin transport into hepatocytes, whereas OATP1A2 mediates microcystin-LR transport across the blood-brain barrier.

Lisätietoa ihmisen OATP1A2, mikä sen normaali funktio on?
http://www.jbc.org/content/280/10/9610.full

Musitiin  pohdittavaksi 5.6. 2017



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar